Nadal en Alcaraz vormen Spaans droomduo op Olympische Spelen

Nadal-en-Alcaraz-vormen-Spaans-droomduo-op-Olympische-Spelen

TENNIS – Tennissers Rafael Nadal en Carlos Alcaraz vormen bij de Olympische Spelen in Parijs een duo in het dubbelspel, meldt de Spaanse tennisbond woensdag.

De twee topspelers komen allebei in zowel het enkel- als dubbelspel in actie. Het olympische tennistoernooi gaat op 27 juli van start in het stadion van Roland Garros, waar Nadal veertien keer het Grand Slam-toernooi heeft gewonnen. Alcaraz won het toernooi zondag voor het eerst. Voor de 21-jarige Alcaraz wordt het zijn debuut op de Olympische Spelen. De zeventien jaar oudere Nadal won op de Spelen van 2008 in Peking goud in het enkelspel en acht jaar later in Rio de Janeiro goud in het dubbelspel.

Naast Nadal en Alcaraz reizen ook Alejandro Davidovich (ATP-32), Pablo Carreño en de bekende dubbelspeler Marcel Granollers (ATP-2) namens Spanje af naar Parijs. Bij de vrouwen zijn dat Cristina Bucsa (WTA-19) en Sara Sorribes (WTA-21). Alexander Zverev is de titelverdediger in het enkelspel bij de mannen. De Duitser verloor zondag de Roland Garros-finale van Alcaraz. Bij de vrouwen is Belinda Bencic de titelhoudster. Het is nog onduidelijk of ze in Parijs gaat tennissen. Ze maakte in november bekend zwanger te zijn. (Nusport)

Foto: Rafael Nadal (r) en Carlos Alcaraz (l) zullen Spanje vertegenwoordigen bij de komende Olympische Spelen. (Foto: ESPN) …[+]