UvAV ondersteunt actie EBS-medewerkers

Foto-EBS

PARAMARIBO – De Unie van Assertieve Vakbonden (UvAV) ondersteunt de actie van de OGEM Werknemersorganisatie Suriname (OWOS). De vakcentrale vindt dat de directie van de NV Energiebedrijven Suriname onterecht handelt jegens de OWOS en werknemers van het energiebedrijf.

Daarbovenop keurt de UvAV het optreden van de politie jegens de EBS-medewerkers af. In een persbericht schrijft de vakcentrale dat dinsdag tijdens een algemene ledenvergadering van de OWOS-werknemers van het energiebedrijf voor poort# 6 van het emplacement aan de Saramaccastraat stonden. De werknemers kwamen namelijk op voor hun rechten en eisten een oplossing voor de problemen waarmee zij nu kampen.

“Zeer afkeurenswaardig is het als blijkt dat de sterke arm zwaargewapend met wapenstokken en zware wapens, waaronder machinegeweren op deze burgers, die ongewapend waren, zijn afgestuurd. Alsof men te maken had met zware criminelen in plaats van hardwerkende burgers die een bijdrage leveren aan de opbouw van ons land. Hierbij is niet nagelaten dat laffe leden van de sterke arm tot mishandeling van werknemers zijn overgegaan. Ook een vrouwelijke medewerker is niet gespaard gebleven”, aldus de OWOS. Ook het schofferen van een mediawerker van DTV (Jerrel Harderwijk) vindt de vakcentrale niet kunnen. De UvAV heeft intussen besloten de acties van de OWOS over te nemen. …[+]