Winkelier om biertje op oor geslagen

Winkelier om biertje op oor geslagen

Winkelier om biertje op oor geslagen

PARAMARIBO -Earl S. heeft een winkelier geslagen op zijn oor, wat resulteerde in een trommelvliesperforatie bij het slachtoffer. De ruzie ging over een biertje waarvoor niet betaald was.

Rechter Lydia Ravenberg kwam tot het bewijs van mishandeling en legde de man zeven maanden celstraf op waarvan drie voorwaardelijk onder aftrek van de tijd in voorarrest met een proeftijd van twee jaar. Zij gelastte de onmiddellijke invrijheidstelling van Earl S.

De benadeelde runt een winkel in Albina. De verdachte ging samen met zijn neef naar de winkel. De neef pakte een biertje en ging zonder te betalen uit de handelszaak. De winkelier ging achter de neef aan en vroeg naar het geld. De verdachte Earl S. bemoeide zich met de zaak en sloeg op het oor van de winkelier met zijn rechterhand. De verdachte verklaarde dat hij zijn neef had gestuurd om twee biertjes te kopen. Volgens hem klapte de winkelier de neef, waarna hij de winkelier heeft geklapt.

Op de bewuste dag had hij volgens zijn verklaring ter terechtzitting geen alcohol gedronken. Bij de rechter-commissaris heeft hij aangegeven onder invloed te zijn. Op camerabeelden is vastgelegd dat de verdachte op 24 januari met zijn rechterhand de winkelier heeft geslagen. De vervolgingsambtenaar eiste tien maanden onvoorwaardelijke celstraf onder aftrek van de tijd in voorarrest voor zware mishandeling tegen Earl S.

Raadsman Derrick Veira vindt dat de politie eenzijdig onderzoek in deze zaak heeft verricht. Hij zegt dat de verdachte, die een first offender is, al vijf maanden in voorarrest is. De verdachte bood zijn verontschuldigingen aan. De rechter kwam niet tot het bewijs van zware mishandeling en poging tot zware mishandeling, maar mishandeling. WJ   …[+]