Natio breekt ruim 55 jaar oude record

Natio

VOETBAL – Na ruim 55 jaar heeft Suriname weer eens een wedstrijd thuis gewonnen met 4-1. Dit maakte de Concacaf bekend op zijn website. Suriname boekte een 4-1 zege op Saint Vincent and the Grenadines. Suriname maakte een einde aan de reeks van 55 jaar, vijf maanden en elf dagen om een thuiswedstrijd met een score van 4-1 te winnen. Op 5 juni 2024 won Natio van Saint Vincent and the Grenadines met 4-1, door doelpunten van Sheraldo Becker, Jeredy Hilterman, Justin Lonwijk en Jaden Montnor. Oalex Anderson maakte het tegendoelpunt. De laatste keer dat Suriname een thuiswedstrijd met 4-1 won, was op 22 december 1968 tegen El Salvador. Jules Lagadeau (2x), Stuard Oosthuizen en Edwien Schal maakten de doelpunten voor Suriname. Víctor Azúcar maakte het tegendoelpunt.

Verder maakt de Concacaf bekend dat Trinidad & Tobago zeven wedstrijden ongeslagen is. Op 8 juni 2024 werd Bahamas verslagen met 7-1. Van de zeven wedstrijden heeft Trinidad & Tobago vier gewonnen en speelde drie gelijk.

Andy Rojas van Costa Rica heeft volgens de Concacaf een 67-jaar oude record gebroken. Op 6 juni 2024 maakte Rojas een doelpunt voor Costa Rica in de 4-0 overwinning tegen Saint Kitts and Nevis. Hij werd met zijn 18 jaar, zes maanden en 1 dag de jongste doelpuntenmaker van Costa Rica. Rojas brak hiermee het record van Jorge Monge, die op 10 februari 1957 zijn eerste doelpunt maakte voor Costa Rica. Monge was toen 18 jaar, 11 maanden en 27 dagen oud. Na ruim 67 jaar is dit record gebroken.