Paus Franciscus ontvangt ruim honderd comedians in Vaticaan

3 Paus Franciscus ontvangt ruim honderd comedians in Vaticaan

VATICAANSTAD – Paus Franciscus ontving vrijdagochtend 107 comedians uit vijftien landen in Vaticaanstad. Het was voor de paus een luchtig intermezzo voor hij wordt verwacht op de G7-top in het zuiden van Italië, waar hij de wereldleiders zal ontmoeten.

De meeste aanwezige komieken waren afkomstig uit Italië, maar ook veel Amerikaanse comedians waren afgereisd naar het Vaticaan. Anderen kwamen uit Zwitserland, Ierland, Colombia, Duitsland en Oost-Timor. Onder anderen The tonight show-presentator Jimmy Fallon, Chris Rock, Sister act-actrice Whoopi Goldberg, Stephen Colbert, Seinfield-actrice Julia Louis-Dreyfus en Conan O’Brien gingen op audiëntie bij de kerkleider. De comedians werden ontvangen in de Clementijnse Zaal, een ruimte in het Apostolisch Paleis waar pausen na hun overlijden gedurende korte tijd opgebaard liggen.

Goldberg zwaaide enthousiast toen de paus de ruimte betrad. Ze verklaarde onlangs al tijdens een interview dat ze de paus een gastrol had aangeboden in Sister act 3. Het Vaticaan liet weten dat de comedians uitgenodigd waren om aan te tonen dat de Rooms-Katholieke Kerk „de belangrijke rol van de humor in onze hedendaagse cultuur erkent” en om „de schoonheid van de menselijke diversiteit te vieren.” De paus grapte dat hij al decennialang bidt voor een goed gevoel voor humor. „Jullie verenigen mensen, want lachen is aanstekelijk”, zei de 87-jarige paus tegen zijn gasten. „Communicatie leidt tegenwoordig vaak tot conflicten, desondanks slagen jullie erin om verschillende en soms tegenstrijdige realiteiten dichter bij elkaar te brengen”, complimenteerde paus Franciscus de comedians. (De Telegraaf)…[+]