Baggerschip dat botste bij Singapore in stabiele toestand, geen gewonden

5 Baggerschip dat botste bij Singapore in stabiele toestand, geen gewonden

AMSTERDAM – Het Nederlandse baggerschip dat vrijdag botste op een ander schip bij Singapore, verkeert in stabiele toestand. Dat meldt baggeraar Van Oord, van wie het schip is. Door het ongeluk ontstond een olielek, waardoor nabijgelegen stranden vervuild raakten.

De botsing vond plaats bij een haventerminal op Sentosa, een onder toeristen populair eiland in het zuiden van Singapore. De Singaporese havenautoriteiten zeiden vrijdagavond “dat de getroffen olietank is geïsoleerd en dat de lekkage is ingedamd”. Het betrokken Nederlandse schip is de Vox Maxima van Van Oord.

Het schip waarop de Vox Maxima botste is de Marin Honor, een zogenoemd bunkerschip. De olie die in zee is gelekt, is afkomstig van een olietank aan boord van de Marin Honor die bij de botsing beschadigd raakte, schrijft Van Oord in een persbericht. Beide schepen zijn beschadigd geraakt aan de gedeelten van de schepen die boven water liggen. “Wij werken mee aan het onderzoek van de autoriteiten”, schrijft het bedrijf. “Zolang de onderzoeken lopen, kunnen wij in het belang van de onderzoeken geen verdere inhoudelijke informatie verstrekken.” De olievlek die ontstond door de botsing heeft inmiddels drie stranden getroffen. Drijvende barrières moeten verdere verspreiding van de olie voorkomen. De opruimwerkzaamheden zijn in volle gang. Het is niet duidelijk hoeveel olie er is gelekt. (NU) …[+]