Topfavoriet Osaka verliest na kraker van Andreescu in kwartfinales

Topfavoriet Osaka verliest na kraker van Andreescu in kwartfinales

TENNIS – Naomi Osaka heeft in de kwartfinales van het Libéma Open verloren van Bianca Andreescu. De voormalige wereldtoppers trakteerden het publiek op een kraker van drie sets: 4-6, 6-3, 6-7 (3).

In de eerste set ging het nog lang gelijk op tussen de voormalige nummer één (Osaka) en voormalige nummer vier (Andreescu) van de wereld. Osaka moest bij een 3-3-stand de eerste breakpoints incasseren. Andreescu brak de 26-jarige Japanse en haalde de set vervolgens binnen.

De tweede set leek een makkelijke prooi voor Osaka. De viervoudig Grand Slam-winnares kwam liefst 5-0 voor, maar Andreescu knokte zich terug en won drie games op rij. Osaka serveerde de set alsnog uit, maar had grote moeite met de opmars van de Canadese.

De drie jaar jongere Andreescu leek de wedstrijd in de beslissende set naar haar hand te zetten. De US Open-winnares van 2019 kwam op een 5-2-voorsprong, maar dit keer maakte Osaka een comeback. In de beslissende tiebreak maakte Andreescu het karwei af. In de halve finales treft ze de Hongaarse Dalma Galfi.

Osaka (WTA-125) won in de achtste finales nog makkelijk van de Nederlandse Suzan Lamens. Ze was in Rosmalen bezig aan haar eerste grastoernooi sinds Wimbledon 2019. De Japanse maakte afgelopen januari haar rentree nadat ze lange tijd uit de roulatie was vanwege mentale problemen en de geboorte van haar dochter.

Ook Andreescu (WTA-228) is bezig aan haar terugkeer. De Canadese stond negen maanden aan de kant met een rugblessure. Andreescu speelt in Rosmalen haar tweede toernooi sinds haar rentree twee weken geleden.

Osaka en Andreescu stond een keer eerder tegenover elkaar, op de China Open in 2019. Osaka was destijds in drie sets te sterk en maakte daarmee een einde aan de zeventien wedstrijden tellende zegereeks van Andreescu. (Nusport)…[+]