Franse filmmaker Benoît Jacquot aangeklaagd voor verkrachting

5 Franse filmmaker Benoît Jacquot aangeklaagd voor verkrachting

FRANKRIJK – De Franse filmmaker Benoît Jacquot (77) wordt aangeklaagd voor verkrachting. Het gaat om verkrachting van de actrices Isild Le Besco (41) en Julia Roy (34), meldt het openbaar ministerie in Parijs.

Jacquot werd maandag aangehouden en verhoord door de politie. De verkrachtingen zouden tussen 1998 en 2000 hebben plaatsgevonden. De filmmaker ontkent de beschuldigingen. Le Besco schreef in haar boek, dat begin mei uitkwam, dat ze op zestienjarige leeftijd een relatie had met de toen 52-jarige Jacquot. Volgens de actrice was er in de relatie sprake van verkrachting en van “psychologisch en fysiek geweld”. Eind mei klaagde ze Jacquot aan.

Jacquot kreeg onder meer bekendheid door films als La Fille Seule (1995), Les Adieux à la Reine (2012), À Tout de Suite (2004) en India Song (1975). Ook de tachtigjarige bekende Franse regisseur Jacques Doillon werd maandag aangehouden en verhoord op verdenking van seksueel geweld. Hij wordt door verschillende actrices beschuldigd van seksueel misbruik. Doillon is om medische redenen weer vrijgelaten. Het openbaar ministerie beslist later over vervolgstappen in zijn zaak. (NU.nl)…[+]