Brunswijk: “Ik ben de meest integere man in Suriname”

4 Brunswijk ik ben de meest integere man in Suriname

PARAMARIBO – Vicepresident Ronnie Brunswijk heeft zichzelf bestempeld als de meest integere persoon in Suriname. De voorzitter van de politieke partij ABOP ging zover om te stellen: “Je kan niet een betere integere man vinden in Suriname dan deze man.” Brunswijk voegde eraan toe: “In Gods ogen ben ik erg integer.”

 

Deze uitspraken zijn een reactie op critici die zijn marketingmodel in twijfel trekken, waarin hij zichzelf presenteert als de juiste leider om Suriname naar grotere hoogten te brengen. Tijdens zijn campagnes promoot hij zichzelf als populair, rijk en een geboren leider, terwijl hij zijn tegenstanders beschuldigt van gebrek aan integriteit. “Het zijn mensen die jaloers zijn op Brunswijk”,  reageerde de ABOP-voorzitter op de kritiek.

Brunswijk vroeg zich af waar al de ‘integere mensen’ waren toen hij in de jaren tachtig als leider van het Jungle Commando strijd voerde tegen de militaire dictatuur van Desi Bouterse. “Niemand kon opstaan. Deze ‘niet-integere’ man was de man die de strijd is aangegaan en tot nu toe”,  aldus Brunswijk, die hiermee zijn integriteit benadrukt aan allen die eraan twijfelen.

Hij ziet zijn vicepresidentschap als het ultieme bewijs van zijn integriteit. “Als ik niet integer was of ben, zou ik nooit hier zo trots staan. Ik ben trots op mezelf”,  verklaarde Brunswijk. Hoewel hij erkent dat Suriname ook andere integere mensen telt, is er geen andere zoals hij…[+]