Boedhoe draait brandstofkraan weer dicht voor Juspol

7 Boedhoe draait brandstofkraan weer dicht voor Juspol

PARAMARIBO – Ondernemer Roy Boedhoe heeft opnieuw de brandstofkraan dichtgedraaid voor het Ministerie van Justitie en Politie (Juspol) vanwege betalingsachterstanden. “Geen geld, dus geen brandstof”,  zegt Boedhoe tegen Times of Suriname.

Boedhoe benadrukt dat zolang er geen geld wordt overgemaakt naar zijn rekening, geen dienstvoertuigen van het Ministerie van Justitie en Politie kunnen bijtanken bij zijn pompstations. Dit geldt onder andere voor het Korps Politie Suriname, het Korps Brandweer Suriname, het Korps Penitentiaire Ambtenaren en de Beveiliging- en Bijstandsdienst Suriname. Hij maakt echter een uitzondering voor de dienstvoertuigen van het Openbaar Ministerie, omdat zij wel op tijd betalen.

“Ik wil geld op mijn rekening zien, want dan pas zal de kraan weer opengaan. Als dat niet gebeurt, gaat de kraan niet open”,  beklemtoont de ondernemer. Volgens hem zijn er betalingsachterstanden van miljoenen SRD. Hij is het zat om steeds te horen dat het geld onderweg is. “Ik weet niet waar het geld vandaan moet komen.”

Een van de korpsen die getroffen is, is het brandweerkorps. Aanvankelijk mochten de uitrukvoertuigen nog wel bijtanken bij Boedhoe, terwijl de logistieke voertuigen dit niet mochten. Inmiddels is ook het bijtanken van de uitrukvoertuigen gestaakt. De brandweer beschikt over een bunker met reservebrandstof. In geval van nood zal de brandweer de komende dagen hiervan gebruikmaken. WJ…[+]