Advocaat Kanhai schrijft minister OW over uitbetalen vertragingsrente

10 Advocaat Kanhai schrijft minister OW over uitbetalen vertragingsrente

PARAMARIBO – De advocaat van de Werknemers Organisatie Openbare Werken (WOOW), Ashna Kanhai, heeft middels een schrijven aan de minister van Openbare Werken (OW), Riad Nurmohamed, aangegeven dat hij 50 procent vertragingsrente moet betalen aan de 64 ambtenaren die werkzaam zijn bij het OW, van wie het loon in mei van dit jaar was stopgezet. Micheal Sallons, voorzitter van de WOOW, vertelt dat een groot deel van de ambtenaren al is uitbetaald en dat een handjevol nog steeds wacht op betaling.

Sallons benadrukt dat de minister tot uiterlijk 30 juni had om de vertragingsrente te betalen, maar dat dit nog niet is gebeurd. Volgens de vakbondsman zullen de mensen die in juni niets hebben ontvangen, ook aanspraak moeten maken op een boeterente voor juni, bovenop de rente voor mei. Hij vertelt dat personen die wederom niets hebben ontvangen na overleg een lening kunnen krijgen van de bond om te kunnen overleven en hun vaste lasten te kunnen betalen.

In het schrijven aan de minister schrijft de advocaat verder dat indien niet wordt voldaan aan de betalingen, de cliĆ«nten de vordering in rechte zullen instellen en dat de schade die de cliĆ«nten hebben geleden vanwege het ontbreken van hun maandelijkse salaris, evenals de kosten van het rechtsgeding, verhaald zullen worden op de werkgever…[+]