Rodri geniet en wordt knettergek van speciaal duo Yamal en Williams

(14

VOETBAL – Met Lamine Yamal en Nico Williams op de flanken is Spanje een van de grote favorieten voor de eindzege op dit EK. Middenvelder Rodri vertelt over het bijzondere duo met hun gekke fratsen.

De dynamiek tussen de twee vleugelflitsers kan het best beschreven worden aan de hand van de honkbalfilm ‘Mr. 3000’. Een veteraan keert terug uit zijn pensioen en treft zijn oud team aan in een staat van losbandigheid. Twee spelers zijn meer bezig met weddenschappen met elkaar dan met het honkbal zelf. Soms lijkt dat ook het geval te zijn bij Yamal en Williams, hoewel zij uiteraard wél presteren binnen de lijnen.

Een scene na de wedstrijd tegen Georgië trok de aandacht van het publiek. Williams had een waterfles in de hand, waaruit Yamal graag wilde drinken. Het duo besloot een potje steen, papier, schaar te doen om uit te vogelen wie de eerste slok mocht nemen. De ervaren Rodri (28) keek er hoofdschuddend naar. ‘Dit gaat de hele dag zo door’, geeft hij bij COPE een inkijkje. ‘Ze zoeken elkaar voortdurend op.’

Rodri kan ervan genieten, maar moet het jeugdige duo van 16 en 21 ook soms bij de les houden. ‘Het lijkt altijd alsof ze een soort van ruzie hebben, maar ze kunnen juist heel goed met elkaar. Dat onschuldige, met al die spelletjes, werkt aanstekelijk. Voetbal moet ook plezier zijn. Maar we moeten ze ook wel vertellen dat ze kalm en geconcentreerd moeten blijven’, aldus een lachende Rodri.

Gelachen werd er ook op het persmoment van Duitsland, dat vandaag de tegenstander van Spanje is in de eerste kwartfinale van dit EK. Toni Kroos schoof namelijk aan en hij kwam tot een pijnlijke conclusie toen hij sprak over Yamal. ‘Hij is geboren in 2007, ik maakte toen mijn debuut… Nu voel ik me oud. 2007 voelt alweer zolang geleden’, keek de stoppende middenvelder terug op zijn carrière.                                  (VI)

Foto: Lamine Yamal (l) en Nico Williams (r) hebben lovende woorden ontvangen van Rodri. (Foto: AD)

…[+]