Werkzaamheden nieuwe brug Saramaccakanaal in volle gang

4-Heiwerkzaamheden-nieuwe-brug-Saramaccakanaal-in-volle-gang

PARAMARIBO – Heiwerkzaamheden voor de realisatie van de fundering van de nieuwe brug bij de Saramaccadoorsteek zijn momenteel in volle gang. Palen worden ingeslagen met behulp van een heistelling, wat geluidsoverlast veroorzaakt voor de omgeving. Deze werkzaamheden zullen naar verwachting duren tot medio juli. De aannemer die verantwoordelijk is voor de bouw  van de brug vraagt om medewerking en geduld van de buurt gedurende deze periode.

“Gezien de omvang van de werkzaamheden is enige geluidsoverlast onvermijdelijk. Vanwege de diepte waarop de palen geheid moeten worden, kunnen er trillingen voelbaar zijn binnen een straal van ongeveer 50 meter. Het bouwverkeer naar en van de bouwplaats is in deze periode toegenomen en we vragen begrip van de gemeenschap hiervoor. We danken de gemeenschap bij voorbaat voor hun begrip en streven ernaar om de overlast in de omgeving tot een minimum te beperken”,  aldus de reactie van de aannemer.

De oude brug is inmiddels volledig gesloopt en het werk aan de bouw van de nieuwe brug verloopt voorspoedig. Het project ‘Improving Transport Logistics and Competitiveness in Suriname’, ondersteund door de Inter-Amerikaanse Ontwikkelingsbank, heeft het Ministerie van Openbare Werken opdracht gegeven aan de China Road and Bridge Corporation en Kuldipsingh Infra Joint Venture om de ‘Vervanging van de brug over het Saramaccakanaal’ uit te voeren.

Fototekst: Een groot aantal palen voor de fundering van de nieuwe brug bij de Saramaccadoorsteek is al in de grond geslagen…[+]