Argentinië eerste finalist voor halve finale Copa America

Argentinië-eerste-finalist-voor-halve-finale-Copa-America

VOETBAL – Argentinië is de eerste finalist voor de halve finale van de Copa America. In het NRG Stadium werd Ecuador na trappen van strafschoppen verslagen. De wedstrijd eindigde na 90 minuten gelijk: 1-1. Argentinië won de strafschoppen serie met 4-2.

Bondscoach Lionel Scaloni van Argentinië startte de wedstrijd met Lautaro Martínez in plaats van Julián Álvarez. In de groepsfase vond Martínez vier keer het net. Ook keerde Lionel Messi weer in de basis. De vedette werd in de laatste groepswedstrijd tegen Peru op de bank gehouden. Ecuador maakte maar een wissel voor de start. Verdedigende middenvelder Carlos Gruezo kwam in de plaats van Kevin Rodriguez.

Al vanaf het begin zorgde Ecuador voor veel problemen. Zo kreeg Moisés Caicedo de kans om zijn land op voorsprong te zetten, maar kon doelman Emiliano Martínez niet verslaan. Na 20 minuten spelen had Ecuador al vier keer geschoten op het doel van Emiliano Martínez, terwijl Argentinië geen schot nog had gelost op het doel van Ecuador. Pas na 25 minuten spelen kon Argentinië grip kregen op het spel. Ecuador begon hierdoor fysiek te spelen en in de 30ste minuut werd Alexis Mac Allister omver gehaald door Enner Valencia, die geel kreeg.

Ecuador begon rommelig te spelen na de gele kaart van Valencia en in de 36ste minuut kregen ze een doelpunt tegen. De hoekschop van Messi werd verder verlengt door Mac Allister en verdediger Lisandro Martínez kopte de bal in het doel: 1-0. In de resterende minuten van de eerste helft voerde Ecuador de druk op, maar liet daarbij veel ruimtes vrij in de achterhoede. Argentinië kreeg hierdoor de mogelijkheid om zijn voorsprong te verdubbelen, maar faalde.

Ecuador begon de tweede helft heel agressief. De druk op Argentinië werd steeds groter en Scaloni mocht van geluk spreken dat Cristian Romero niet de rode kaart kreeg voor het trappen van Caicedo. In de 60ste minuut appelleerde Ecuador voor een strafschop, nadat de bal tegen de hand van Enzo Fernández raakte. Na interventie van VAR werd de strafschop gegeven. Valencia belaste zich hiermee, maar schoot de strafschop tegen de paal. Ecuador gaf niet op en bleef door gaan. Hun hard werken werd in blessuretijd beloond. Kevin Rodríguez kopte de bal in het doel: 1-1. Hierna vonden de teams het net niet meer.

Hierdoor moesten strafschoppen de winnaar van de wedstrijd bepalen. Messi nam de eerste strafschop en hij miste. De speler van Inter Miami schoot tegen de deklat. Emiliano Martínez werd net als de Wereldkampioenschappen in Qatar, de held van Argentinië. Hij stopte de strafschoppen van Ángel Mena en Alan Minda. Dit stelde Nicolás Otamendi in de gelegenheid om het winnende strafschop binnen te schieten…[+]