Ontroerde Murray getroost door Federer en Nadal na verlies

7 Ontroerde Murray getroost door Federer en Nadal na verlies

LONDON – Andy Murray is er donderdag niet in geslaagd de tweede ronde van het dubbelspel op Wimbledon te bereiken. De Schot werd samen met zijn broer Jamie uitgeschakeld, wat een ontroerend moment opleverde. De broers Murray waren niet opgewassen tegen het Australische duo Rinky Hijikata en John Peers. Na anderhalf uur stond er 7-6 (6) en 6-4 op het scorebord.

De 37-jarige Andy Murray bevindt zich in de late herfst van zijn carrière. De Schot kampt al jaren met meerdere blessures. Een rugkwetsuur haalde onlangs een streep door zijn deelname aan het enkelspel op Wimbledon, dat hij tweemaal won. Het dubbelspel behoorde wel tot de mogelijkheden, maar dat avontuur zit er nu dus op. Voor Murray rest nu alleen nog het gemengd dubbelspel, waar hij een koppel vormt met de Engelse Emma Raducanu.

Na de nederlaag met zijn broer Jamie was er een mooi moment op het centercourt in Londen. Murray sprak het publiek toe in een emotionele speech. Er werd ook een video getoond met de hoogtepunten uit de loopbaan van Murray. Daarin waren fragmenten gemonteerd van andere (oud-)wereldtoppers, die de Schot toespraken Roger Federer, Rafael Nadal, Novak Djokovic en Venus Williams passeerden de revue. Ze bewonderden de wilskracht van Murray, die naast tweemaal Wimbledon ook de US Open op zijn naam schreef. Het publiek gaf hem een staande ovatie. (NU.nl)…[+]