Euforie bij Canada: “Moeten tegen Argentinië beste wedstrijd ooit spelen”

Euforie bij Canada

VOETBAL – Bondscoach Jesse Marsch van Canada is trots dat zijn ploeg in de halve finale van de Copa América staat. Tegelijkertijd beseft hij dat er een topprestatie nodig zal zijn om ook Argentinië te verslaan – en waarschijnlijk meer dan dat.

Canada presteert behoorlijk op de Copa Ameríca, waar het Noord-Amerikaanse land voor het eerst aan meedoet. In de nacht van vrijdag op zaterdag werd Venezuela na strafschoppen verslagen en nu wacht Argentinië in de halve eindstrijd.

“Ons doel is om teams tot het uiterste te drijven en te kijken of ze ons aankunnen. We hebben Venezuela tot het uiterste gedreven”, zei Marsch na afloop van het duel met Venezuela. “Mensen vragen zich af of we niet meer moeten scoren en waarschijnlijk is dat ook zo, maar desondanks is dit een behoorlijke prestatie.”

Tegelijkertijd beseft Marsch dat het tegen Argentinië erop of eronder is. “We zijn trots op wat we hebben gedaan, maar we weten dat we veel meer nodig hebben om een kans te maken. We zullen de beste wedstrijd ooit moeten spelen en misschien is het dan nog niet eens genoeg. Maar wat maakt het uit, we gaan ervoor.”

“We zullen positief en agressief zijn en gaan niet achterover leunen en verdedigen. We gaan proberen te spelen zoals we willen spelen en kijken of we dat kunnen volhouden”, besloot de Amerikaanse trainer. (VI)…[+]