Bestuurder viel wegens rijgedrag door de mand

11 bestuurder viel

PARAMARIBO – Jimmy A. heeft zigzag gereden over de Saramaccaweg. De politie constateerde dat de man onder invloed van alcohol verkeerde.

Een alerte burger merkte in eerste instantie het rijgedrag van de bestuurder op en schakelde de politie in. Jimmy A. kwam vanuit de richting van Hamburg toen de politie hem staande hield. De politie heeft geconstateerd dat de man onder invloed van alcohol verkeerde. Er was een schrijftest van de man afgenomen kort na de betrapping door de politie. Ook was er een schrijftest afgenomen nadat Jimmy A. was ontnuchterd. Beide schrijftesten verschillen van elkaar. Jimmy A., die een first offender is, had twee shots whisky gedronken. Hij had verder driemaal de toegestane hoeveelheid alcohol op. Jimmy A. betuigde spijt.

De rechter legde de man twaalf maanden voorwaardelijke celstraf op met een proeftijd van drie jaar en een boete van SRD 15 duizend, te vervangen door drie maanden hechtenis. De veroordeelde moet het bedrag binnen twee maanden betalen. De rijbevoegdheid is de man ontzegd voor 24 maanden waarvan 20 voorwaardelijk onder aftrek met een proeftijd van drie jaar. WJ…[+]