Nederland heeft na Kroatië relatief de meeste campings in Europa

Nederland heeft na Kroatië relatief de meeste campings in Europa

AMSTERDAM – Nederland is een van de grootste campinglanden van Europa. Frankrijk telt in absolute aantallen de meeste campings. Kroatië en Nederland hebben relatief de meeste campings. Nederland heeft 151 campings per 1 miljoen inwoners. De berekeningen werden gedaan door brancheorganisatie Kampeer en Caravan Industrie (KCI) met cijfers van statistiekbureau Eurostat.

In Frankrijk staan ruim 8.100 campings, dat komt neer op 120 per 1 miljoen inwoners. Kroatië telt relatief de meeste campings per miljoen inwoners: 226. In traditionele vakantielanden Spanje en Italië zijn er per miljoen inwoners respectievelijk 39 en 28 campings. Die Zuid-Europese landen hebben ook in absolute aantallen minder kampeerterreinen dan Nederland. De verschillen met buurlanden België (30) en Duitsland (38) zijn ook groot.

“Kamperen is bij ons veel meer in trek dan in onze directe buurlanden en zelfs populairder dan in Zuid-Europa”, zegt KCI-voorzitter Leo Diepemaat. Hij vindt kamperen een onderdeel van de Nederlandse cultuur, net als fietsen. In Nederland bevinden zich nu 618 duizend campers en caravans, 11 duizend meer dan een jaar geleden. (NU.nl)…[+]