Bezoekers vallen in rivier door instorten steiger RiverLounge Uitkijk

6 (10.00 uur) Bezoekers vallen in rivier door instorten steiger RiverLounge Uitkijk

PARAMARIBO – Drie personen, onder wie twee vrouwen en een man, raakten in de nacht van zondag op maandag gewond, nadat de steiger van RiverLounge te Uitkijk in het district Saramacca gedeeltelijk is ingestort. De politie van Jarikaba heeft de drie gewonden verwezen voor medische behandeling. 

Het vermoeden bestaat dat een van de vrouwen een beenfractuur heeft opgelopen. Zij kon na het incident nauwelijks lopen. De twee overige personen klaagden van pijn.

Er was zondag een evenement georganiseerd op de steiger, waarbij er een optreden van een muziekformatie was. Er waren vele mensen aanwezig op de plaats. De mensen waren bezig te dansen en te ontspannen toen de steiger gedeeltelijk is ingestort. Sommige mensen vielen in de Saramaccarivier, maar zij konden tijdig worden gered.

Het vermoeden bestaat dat er meerdere gewonden zijn, doch de politie trof slechts drie personen op de plaats aan. Door het gedeeltelijk instorten van de steiger raakten enkele personen hun persoonlijke bezittingen, zoals tassen, telefoons en sleutels kwijt. De spullen kwamen in de rivier terecht. Sommige bezoekers waren na het incident boos, en wilden vergoeding voor hun kwijtgeraakte spullen. Een van hen geeft aan dat hij zich tijdig heeft vastgeklampt aan de steiger, want anders was hij in het water terechtgekomen. WJ…[+]