Persrechters vangen werkzaamheden vervroegd aan

5 (10.00 uur) Persrechters vangen werkzaamheden vervroegd aan

PARAMARIBO – De persrechters Ingrid Lachitjaran, Alida Johanns en Iswarpersad Sonai zullen deze maand nog starten met het verschaffen van informatie aan de pers. Lachitjaran zal als eerst aan de beurt komen.

Zij zal op 15 juli informatie geven over het vonnis in de zaak Noordpolderdam. In deze zaak riskeert Yorinde W. 45 jaar celstraf voor betrokkenheid bij de ontvoering en het doden van Rohitas Sital (39), Cedric Tertullien (27) en Shawn Stolk (24). Haar kompanen Elden S. en Roel G. hoorden een eis van twintig jaar voor het ontvoeren en doden van Sital. De verkoolde lijken werden op 18 juli 2021 aangetroffen in een pick-up aan de Noordpolderdam.

De persrechters hebben gisteren een bijeenkomst gehad met de pers. Aanvankelijk lag het in de bedoeling de werkzaamheden in oktober aan te vangen. Naar aanleiding van de presentatie van een vertegenwoordiger van de journalistenvereniging in verband met 155 jaar rechtspraak is besloten de werkzaamheden eerder te starten, namelijk op 15 juli.

Er zijn ook twee andere zaken waarin de persrechter naderhand informatie zal verschaffen. Het gaat om de zaak tegen Sergio R., die acht jaar celstraf riskeert voor zware mishandeling, de dood ten gevolge hebbende van een uroloog aan de Ceresstraat. Ook zal over het vonnis in de zaak van Stephano Biervliet, beter bekend als Pakittow, die verdacht wordt van opruiing en poging tot doodslag, informatie aan de pers worden gegeven in augustus. WJ…[+]