Minister Ori haalt uit naar Mangre

3 Minister Ori haalt uit naar Mangre cr

PARAMARIBO – Minister Henry Ori van het Ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur zei onlangs voor aanvang van de wekelijkse Raad van Ministers dat hij zich niet al te veel stoort aan de kritiek van Reshma Mangre op het Project Vakantieschool, dat in augustus en september zal plaatsvinden om leerachterstanden bij leerlingen in te lopen. Volgens de minister zijn Mangre’s uitlatingen ingegeven door verkiezingstijd en zijn ze bedoeld om aandacht te trekken, gezien haar minder bekende status.

Hij laat zich dan ook niet hinderen door dergelijke figuren. “Wanneer ze zover zijn, willen we tijd vrijmaken om zaken nog een keer uit te leggen, maar wij gaan door met ons werk. Die onderwijsvernieuwing en alle effecten van het onderwijssysteem zijn onze verantwoordelijkheid, en die verantwoordelijkheid nemen wij serieus. Wie geïnformeerd wilde worden, is netjes uitgenodigd. Als je niet op de uitnodiging reageert, moet je zelf weten hoe je aan je informatie komt. Later klagen is dan onterecht”, aldus Ori.

Over de vakantiescholen zei de minister dat ze proberen de kinderen niet te beperken, want vakantie is vakantie . Echter, een aantal directeuren uit het binnenland is momenteel bezig met een inventarisatie van de achterstanden en zal in de komende tijd aandacht besteden aan het bieden van onderwijs tijdens de vakantieperiode. Dit geldt met name voor het binnenland, maar daarover volgt nog meer informatie. “We proberen het zoveel mogelijk synchroon te laten verlopen, ook het concept van de vakantiescholen voor het binnenland, waarbij veel meer scholen betrokken zijn dan wordt beweerd.”

De minister voegde eraan toe dat binnenkort meer duidelijkheid zal komen over de aanpak in het binnenland. “We willen dit gelijktrekken, want de leerkrachten moeten terug naar de stad komen om uit te rusten. Ze zijn echter bereid om langer te werken, wat positief is voor de leerlingen. Dat zijn de afspraken die momenteel lopen.”…[+]