Stilte rond verkiezingen NDP

5 (09.30 uur) Stilte rond verkiezingen NDP

PARAMARIBO – De Nationale Democratische Partij (NDP) houdt vandaag bestuursverkiezingen waarbij een nieuwe partijvoorzitter en bestuur gekozen zullen worden. NDP-woordvoerder Ricardo Panka weigert echter vragen van Times of Suriname te beantwoorden over de gang van zaken rond deze verkiezingen. Hij geeft aan dat het hoofdbestuur heeft besloten om een persstilte in te lassen tot na de verkiezingen. Panka benadrukt dat de focus nu ligt op de verkiezingsdag zelf en dat het belangrijk is dat iedereen zich goed kan voorbereiden.

Panka erkent de grote interesse in de uitkomst van de verkiezingen, gezien de NDP een prominente politieke partij is in Suriname. Recentelijk heeft de NDP twee convocaties uitgestuurd: een voor een algemene ledenvergadering waarbij onder andere de verlenging van de zittingstermijn van het hoofdbestuur besproken zal worden. Deze vergadering is voor   16.00 uur uitgeschreven. In de andere convocatie zijn partijleden door de Interne Verkiezingscommissie opgeroepen voor een vergadering. Enkele belangrijke agendapunten tijdens deze vergadering  zullen zijn: verkiezing van nieuwe bestuursleden voor het hoofdbestuur en een nieuwe voorzitter.

Voor de achterban van de NDP blijven echter veel zaken onduidelijk in aanloop naar deze verkiezingen. Jennifer Geerlings-Simons en Ramon Abrahams zijn twee prominenten binnen de NDP die beiden een gooi willen doen naar het voorzitterschap…[+]