Parmessar dringt aan op behandeling actuele vraagstukken in DNA

4 (05.00 uur) Parmessar dringt aan op behandeling actuele vraagstukken in DNA

PARAMARIBO – Brandende actuele vraagstukken zijn al geruime tijd niet aan de orde geweest in De Nationale Assemblee (DNA). NDP-fractieleider Rabin Parmessar heeft gisteren een beroep gedaan op de leiding van het parlement om ruimte te creëren voor het behandelen van vraagstukken die de samenleving bezighouden. Hij wijst erop dat het agendapunt “ingekomen stukken” steeds is uitgesteld zonder duidelijkheid over wanneer de stukken zullen worden behandeld. Daarnaast is ook het agendapunt “rondvraag”, waar het parlement acute problemen aan de regering kan voorleggen, voortdurend uitgesteld. Parmessar merkt op dat dit al maandenlang het geval is.

Fungerend DNA-voorzitter Dew Sharman erkent de zorgen van Parmessar en zegt dit met parlementsvoorzitter Marinus Bee te zullen bespreken. Ook Sharman is van mening dat er belangrijke actualiteiten zijn die geadresseerd moeten worden. De verwachting is dat er een speciale themavergadering zal worden belegd om de reeks opgestapelde brieven, petities en zorgpunten vanuit de samenleving te bespreken.

Tijdens de behandeling van verschillende wetsontwerpen hebben parlementariërs steeds een ‘boro’ gezocht om toch nog bepaalde actualiteiten voor de voeten van de regering te werpen. Volgens Parmessar moet er echter structureel aandacht worden besteed aan zaken die de samenleving nu bezighouden.

Het is nog onduidelijk wanneer de themavergadering precies zal plaatsvinden, maar de druk vanuit verschillende hoeken van het parlement om deze urgente zaken te bespreken, neemt toe…[+]