Laatste speeldag zal beslissend zijn

Soccer into goal success concept

VOETBAL – De laatste speeldag zal de beslissing brengen over de nummer vier positie van de Surinaamse Major League. Voorwaarts en Inter Moengo Tapoe (IMT) strijden om deze positie. Voorwaarts staat momenteel op de vierde plaats met 33 punten en IMT is vijfde met twee punten minder. De topvierploegen plaatsen zich voor de play-offs.

Voorwaarts nam het vrijdag op tegen Flora en kwam heel snel op een ruime voorsprong. Door doelpunten van Anthony Blijd (vierde minuut) en Jual Pengel (tiende minuut) nam Voorwaarts een voorsprong van 2-0.  Voorwaarts kreeg hierna kansen om de score verder te verruimen, maar dat lukte niet. Ook niet nadat Flora vanaf de 63ste minuut met tien man speelde. Ernesto Frankly kreeg de rode kaart. In de slotfase maakte Flora het spannend. Shaquille Petrusi maakte de aansluittreffer: 2-1. Verder dan dit kwam Flora niet en Voorwaarts pakte de drie kostbare punten. Het team heeft hiermee alles in eigen handen om de vierde plaats te behouden.

IMT kwam zaterdag in actie tegen Leo Victor en walste over het team heen: 6-0. Clubtopscoorder Romeo Kastiel maakte drie doelpunten in deze wedstrijd. Rievaldo Doorson, Triatcheno Drenthe en Keanen Tjin Liep Shie maakten de overige doelpunten voor IMT. Het team uit Moengo moet nu maar hopen dat Voorwaarts in zijn laatste wedstrijd een misstap maakt. Verder won Broki ruim van Inter Wanica met 5-1. Okino Wens (2x), Sifillion Soekhoe, Sofero Sampake en Gianni Saldi maakten de doelpunten van Broki. De treffer van Inter Wanica werd gemaakt door Ronajel Forster…[+]