Verdachte vraagt rechter aandacht voor medische toestand

4 (04.30 uur) Verdachte vraagt rechter aandacht voor medische toestand cr

PARAMARIBO – Clayton L. bracht onder de aandacht van de rechter dat hij nog medische behandeling nodig heeft. Hij heeft last van zijn oog, omdat agenten hem geslagen zouden hebben.
Clayton L. was naar een arts gebracht. Hij is echter niet meer teruggebracht voor controle, hoewel hij naar eigen zeggen wel medische behandeling aan zijn oog behoeft. De rechter heeft het Openbaar Ministerie gevraagd ervoor te zorgen dat de verdachte wel de nodige medische behandeling krijgt.
Clayton L. werd overgeplaatst vanuit het cellenhuis Geyersvlijt naar Latour. Hij werd plotseling geïnformeerd over zijn overplaatsing naar een ander cellenhuis en wilde contact opnemen met zijn advocaat, maar die mogelijkheid werd hem niet geboden. Hij moest zijn spullen pakken en werd vervolgens naar bureau Latour gebracht voor plaatsing in het cellenhuis Latour. Bij aankomst op het bureau werd er een sieraad bij hem gevonden. Agenten hebben hem toen geslagen. Naast Clayton L. liepen ook twee agenten verwondingen op. De politiemannen zijn medisch behandeld.
Clayton L. wordt samen met Joel T. verdacht van een inbraak. Joel T. is eerder in vrijheid gesteld en verscheen niet in de rechtszaal. Tegen hem is vrijspraak gevorderd. Advocaat Chandra Algoe pleitte dat uit de camerabeelden blijkt dat twee gemaskerde mannen de inbraak hebben gepleegd. Zij constateert dat de benadeelde in deze zaak, een politieman, zijn eigen recherchewerk heeft gedaan. Op de beelden is te zien dat een van de inbrekers lichtjes mank loopt. De politieman heeft onderzocht wie in de buurt mank liep en ontdekte dat Joel T. degene is die mank loopt, en daarom heeft hij hem klemgereden. Ook heeft hij een aanhoudingsproces-verbaal opgemaakt. Algoe zegt dat het niet gaat om een aanhouding op heterdaad, waardoor zij zich afvraagt hoe de benadeelde de aanhouding heeft verricht en een aanhoudingsproces-verbaal heeft opgemaakt. WJ…[+]