Weer ingebroken bij commissariaat Sipaliwini

Inbraak

PARAMARIBO – Er is opnieuw ingebroken bij het commissariaat van Sipaliwini. Een medewerker vertelt dat het niet de eerste keer is dat er is ingebroken. Volgens de medewerker is de deur met een steen geslagen en geforceerd, waarna computers zijn weggenomen. Verder zijn volgens de medewerker ook stukken ontvreemd. Op alle afdelingen zijn spullen meegenomen, waaronder een dispenser, ijskasten, televisies, ijsboxen, zwemvesten en stoelen. Het magazijn is compleet leeggehaald. De schade is groot. Ook de beveiligingscamera’s zijn weggehaald en meegenomen. Een medewerker vertelt dat belangrijke documenten gelukkig zijn opgeslagen op een memorystick, waardoor deze wel veilig zijn.
Volgens de medewerkers waren er voorheen wel bewakers, maar omdat zij niet worden uitbetaald voor hun overuren, komen ze niet meer. Door deze inbraak is de dienstverlening gestagneerd, omdat er geen middelen zijn om het werk naar behoren te doen. De medewerkers doen een beroep op de beleidsmakers om te helpen met het opknappen van het commissariaat en om het terrein van goede bewaking te voorzien.
Er wordt gezegd dat er geen geld is voor goede bewaking, maar hierin moet gauw een oplossing komen. “Het is erg dat niemand iets heeft opgemerkt van de inbraak. Ook hopen wij dat er vanuit de overheid nu wel voor beveiliging gezorgd wordt,” stellen de medewerkers…[+]