Murray zet na Olympische Spelen punt achter tennisloopbaan

(15.00 uur) Murray zet na Olympische Spelen punt achter tennisloopbaan

TENNIS – Andy Murray zet na de Olympische Spelen in Parijs een punt achter zijn indrukwekkende tennisloopbaan. De 37-jarige Schot doet bij de Spelen mee in het enkel- en dubbelspel.

Murray is tweevoudig olympisch kampioen (2012 en 2016). Daarnaast won hij drie Grand Slams: twee keer Wimbledon (2013 en 2016) en één keer de US Open (2012). “Ik ben aangekomen in Parijs voor mijn laatste tennistoernooi ooit”, schrijft Murray op X. “Het strijden voor Groot-Brittannië zijn veruit de meest memorabele weken uit mijn carrière geweest. Ik ben enorm trots dat ik dit nog een laatste keer mag doen.”

Van de vier ‘grote’ tennissers van de generatie van Murray stopte eerder Roger Federer (inmiddels 42 jaar) al. Novak Djokovic (37) en Rafael Nadal (38) zijn nog wel actief. Mogelijk zet Nadal dit jaar een punt achter zijn tenniscarrière. Murray werd tijdens zijn carrière geplaagd door blessures en moest zich vorige maand kort voor de start van Wimbledon afmelden voor het enkelspel, omdat hij onvoldoende was hersteld van een operatie aan zijn rug. De Brit deed wel mee aan het dubbelspel, waarin hij met zijn broer Jamie direct verloor van de Australiërs Rinky Hijikata en John Peers.

In Parijs doet Murray, die in 2019 al een heupoperatie onderging, zowel mee aan het enkel- als dubbelspel. Naast zijn drie titels op Grand Slam-toernooien verloor Murray ook veel finales. Tussen 2010 en 2016 stond hij vijf keer in de eindstrijd van de Australian Open en al die partijen verloor hij. Ook op Roland Garros, waar het olympische tennistoernooi wordt gehouden, Wimbledon en de US Open, verloor hij een keer een finale. (Nusport)

Foto: Andy Murray gaat na de Olympische Spelen stoppen. (Foto: ESPN) …[+]