Twee mannen smokkelen dranken uit Brazilië

PARAMARIBO- Wygor F. (20) en Raimundo L. (30) hebben 143 dozen alcoholische dranken vanuit Brazilië naar Suriname gesmokkeld. Zij kregen de opdracht van een vrouw in Brazilië om naar Suriname te komen. De bedoeling was om alcoholische dranken te leveren aan iemand in Antonio do Brinco.

De mannen bevonden zich vier dagen op zee toen de motor van hun boot kapot ging. De boot was gezonken. Beide mannen klampten zich vast aan olievaten. Een deel van de verpakking dranken bleef drijven, terwijl het andere deel is gezonken. Zij kregen na ongeveer twaalf uur hulp van een vissersboot, waarvan de motor het ook begaf. Zij wisten toch Albina te bereiken. Het was de eerste keer dat zij naar Suriname kwamen om met dranken naar Antonio do Brinco te gaan. Voordat zij op Albina kwamen, raakten zij hun geld en documenten kwijt. De bedoeling was om naar de douane te gaan, maar zij konden niet, omdat zij alle documenten kwijt waren. Hoewel zij tijdens het vooronderzoek verklaarden dat de dranken illegaal smokkelwaar waren, kwamen zij ter terechtzitting hierop terug.

Bij de politie kwam de informatie van smokkelwaar. Er werden in een boot dozen alcoholische dranken aangetroffen. Rechter Duncan Nanhoe heeft elk van de mannen veroordeeld tot zes maanden celstraf waarvan vijf voorwaardelijk onder aftrek van de tijd in voorarrest. Met dit vonnis komen de mannen op vrije voeten. Zij zijn echter in vreemdelingenbewaring genomen voor uitzetting, omdat zij illegaal in Suriname zijn. Advocaat Vijantimala Splinter- Bandhoe betoogde dat de verdachten eenduidig hebben verklaard dat zij zich zouden aanmelden bij de douane. Zij pleitte dat beide mannen dobberden op zee. Volgens haar mogen de mannen van geluk spreken dat zij toch zijn beland op Albina. De raadsvrouw vroeg integraal vrijspraak voor Raimundo L., want volgens haar is niet bewezen dat het gaat om de smokkel van dranken. Haar cliënt is vader van drie kinderen. WJ…[+]