Opti wil het beste ervan maken tegen de nummer één van de wereld

(23.30 uur) Opti wil het beste ervan maken tegen de nummer één van de wereld

BADMINTON – “Vandaag sta ik namens Suriname op de Olympische Spelen. Ik ben topfit.” Dit geeft de Surinaamse olympiër Sören Opti aan. Vandaag staat Opti op het veld om het op te nemen tegen de Chinees Shi Yu Qi. De wedstrijd staat gepland voor 06.00 uur (Surinaamse tijd).

De Chinees Shi Yu Qi is de nummer één van de wereld, desondanks is Opti optimistisch gesteld. “Een van mijn sterkste punten is mijn snelheid. Mentaal voel ik me sterk. Ik zal tijdens het duel met Shi Yu Qi mentaal sterk moeten zijn. Ik wil mijn tactiek voor de wedstrijden tegen Shi Yu Qi niet prijsgeven. De tegenstander heeft wel zijn zwakke punten. Wel zal ik kalm moeten blijven om mijn kansen te benutten”, zegt Opti.

De Surinaamse badmintonner geeft aan dat hij veel ervaring heeft opgedaan ten opzichte van zijn eerste Olympische Spelen. In 2016 maakte Opti zijn debuut tijdens de Olympische Spelen in Rio de Janeiro. Hij kwam toen ook al uit tegen de nummer één van de wereld, Lee Chong Wei, van Maleisië. Opti verloor beide sets (2-21 en 3-21). In 2021 zou Opti meedoen aan zijn tweede Olympische Spelen, maar voor zijn vertrek naar Tokio raakte hij besmet met het coronavirus. “Ervaring is het verschil ten opzichte van de Olympische Spelen in Rio de Janeiro. Ik concentreer mij nu op mijn eigen spel. De trainingen zijn gericht op mijn eigen spel.”

Bondscoach Gilmar Jones is hoopvol gestemd. “Punten winnen zal op dit niveau niet gemakkelijk zijn. Sören zal er hard voor moeten werken. Een smash betekent nog niet dat er een punt is gewonnen. Hij zal geduldig moeten zijn, en op het goede moment zijn kansen benutten.” 

Foto: Sören Opti (l) werkt zijn laatste training af met bondscoach Gilmar Jones. …[+]