President Santokhi ontvangt geloofsbrieven vijftal niet-residerende ambassadeurs

1 ambass-Angola

PARAMARIBO – Vijf niet-residerende ambassadeurs voor Suriname hebben hun geloofsbrieven overhandigd aan president Chandrikapersad Santokhi. De ceremoniële plechtigheden vonden vrijdag plaats op het Presidentieel Paleis. Het betreft gezanten van Angola, Egypte, Griekenland, Vietnam en Zambia. De overhandigingen werden gevolgd door bilaterale ontmoetingen met het staatshoofd, bijgestaan door minister Albert Ramdin van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking.

Deze plechtigheid markeerde een belangrijke stap in de versterking van Suriname’s diplomatieke betrekkingen en de bevordering van internationale samenwerking. Mai Taha Mohamed Khalil, de ambassadeur van de Arabische Republiek Egypte, overhandigde haar geloofsbrieven aan het staatshoofd. Ook ambassadeur Ioannis Pediotis van de Helleense Republiek (Griekenland), ambassadeur Manuel Eduardo dos Santos e Silva Bravo van de Republiek Angola, ambassadeur Bui Van Nghi van de Socialistische Republiek Vietnam en ambassadeur Glynne Namulula Michelo van de Republiek Zambia boden hun geloofsbrieven aan.

President Santokhi verwelkomde de gezanten persoonlijk en benadrukte het belang van een evenwichtig en inclusief buitenlands beleid voor Suriname. “De accreditaties van deze ambassadeurs zullen ongetwijfeld bijdragen aan de versnelling van onze diplomatieke en bilaterale betrekkingen met hun respectieve landen”,  aldus het staatshoofd. Hij onderstreept dat Suriname zich inzet voor het ontwikkelen van nauwe, vriendschappelijke en dynamische samenwerkingsverbanden met andere landen en blijft streven naar een professioneel en verantwoordelijk buitenlands beleid.

Tijdens de bilaterale ontmoetingen met de ambassadeurs werden mogelijke gebieden van samenwerking besproken die wederzijds voordelig kunnen zijn voor Suriname en de betrokken landen. President Santokhi maakte van de gelegenheid gebruik om de hartelijke groeten en beste wensen over te brengen aan de presidenten en regeringsleiders van de landen van herkomst van de ambassadeurs.

Voorafgaand aan de ceremoniële overhandiging van de geloofsbrieven, hebben de diplomaten ook kopieën van hun geloofsbrieven overhandigd aan minister Albert Ramdin van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking. Tevens legden zij kennismakingsbezoeken af aan de ministers Steven Mac Andrew van Arbeid, Werkgelegenheid & Jeugdzaken en Parmanand Sewdien van Landbouw, Veeteelt en Visserij…[+]