Suárez scoort voor het eerst na Copa América-break weer

(13.00 uur ) Suárez scoort voor het eerst na Copa América

VOETBAL – Inter Miami heeft eenvoudig zijn eerste groepswedstrijd in de Leagues Cup gewonnen. Zonder Lionel Messi binnen de lijnen en met onder andere Luis Suárez en Jordi Alba op het veld was de Major League Soccer-club een maatje te groot voor Puebla (0-2).

Op papier speelde Inter Miami uit, maar de wedstrijd tegen de Mexicanen werd wel afgewerkt in het eigen Chase Stadium in Fort Lauderdale. Daar keek Messi vanaf de zijkant toe. De Argentijnse ster die onlangs met de nationale ploeg de Copa América won, kampt met een enkelblessure. Zonder zijn grootste blikvanger kwam Inter Miami al snel op voorsprong. Matias Rojas scoorde in de negende minuut op aangeven van Robert Taylor.

De toeschouwers werden in de tweede helft op nog een hoogtepunt getrakteerd. Het was een aanval die deed terugdenken aan het Barcelona van een jaar of vijf geleden. Alba werd gelanceerd en ontliep de buitenspelval. De linkervleugelverdediger behield het overzicht en legde de bal breed op Suárez, die koeltjes de 0-2 maakte. Voor de 37-jarige Uruguayaan was dat zijn eerste treffer voor Inter Miami sinds 2 juni. Ook was hij actief op de Copa América.

Inter Miami speelt op 4 augustus zijn tweede groepswedstrijd tegen Tigres. Op 25 augustus wordt de Amerikaanse competitie hervat met een duel met Cincinnati. (VI)…[+]