Politie in Bangladesh schiet op protesterende studenten

4-(18-politie-bangla

BANGLADESH – De Bengaalse politie toonde zich terughoudend tijdens de studentenprotesten van vorige week, maar werd uiteindelijk “gedwongen het vuur te openen” op betogers in een poging overheidsgebouwen te beschermen. Dat heeft minister van Binnenlandse Zaken Asaduzzaman Khan zondag gezegd.

“Ondanks de moorden op hun collega’s hebben de agenten blijk gegeven van extreem geduld”, meent de minister. “Maar toen ze zagen dat de gebouwen niet beschermd konden worden, werden ze gedwongen het vuur te openen.”

De voorbije dagen was het rustig in het Aziatische land, maar eerder zondag dreigde de studentenbeweging ermee de acties maandag te hernemen als de gevangen leiders zondag niet worden vrijgelaten. Vorige week kwamen bij de protesten meer dan 200 mensen om. De protesten startten omdat de regering een systeem opnieuw invoerde dat overheidsbanen reserveert voor bepaalde groepen. De protesten ontaardden in de ergste golf van geweld sinds premier Sheikh Hasina vijftien jaar geleden aan de macht is gekomen. (HLN) …[+]