Arrestant dreigt agent dood te schieten

2- arrestant

PARAMARIBO – Een arrestant heeft een agent gedreigd te zullen doodschieten. De reden daartoe is dat hij niet wil dat de verlichting van het cellenhuis in de avonduren wordt uitgemaakt.

De agent hield de arrestant voor dat de verlichting van het cellenhuis tussen 22.00uur en 05.00uur wordt uitgeschakeld. Dat is een algemene regel van cellenhuizen. Daar was de ingesloten man niet mee eens. Hij schold de politieman uit en dreigde hem dood te schieten. Ook deed de arrestant de uitlating dat indien hij zou worden vrijgelaten, hij de agent zou neersteken. De agent, die de verdachte niet kent, is bang geworden vanwege de uitlatingen. Hij heeft daarom bij zijn collega’s aangifte van bedreiging gedaan.

De arrestant is in het cellenhuis ingesloten voor poging tot moord, poging tot doodslag en zware mishandeling met voorbedachten rade. De beschuldiging is dat hij een man met een mes steekverwondingen heeft toegebracht. Daarom is de agent bang dat de arrestant hem ook zal doodschieten of doodsteken. WJ
…[+]