Nickerie maakt zich klaar voor 145 jaar Nieuw Nickerie 

4-nickerie-c

NICKERIE – Op 8 augustus is het precies 145 jaar dat de vestiging Nieuw Nickerie werd gesticht. De hoofdplaats van Nickerie heeft in de bijkans anderhalve eeuw van haar bestaan een enorme ontwikkeling gekend.

Hoewel het commissariaat niet over financiële middelen beschikt om een groots feest te bouwen in verband met de verjaardag van Nieuw Nickerie, is districtscommissaris Senrita Gobardhan optimistisch gesteld en weet zij zeker dat het een leuk feestje beloofd te worden. De burgermoeder zegt in gesprek met de krant dat er verschillende mensen en organisaties zijn die op die dag, 8 augustus iets willen organiseren.

“We gaan één draaiboek maken zodat iedereen aan zijn trekken komt”, zegt Gobardhan. Zij roept iedereen op die wat wil doen, zich aan te melden op het commissariaat. “Iedereen heeft de ruimte om wat te doen. De activiteiten die men wil organiseren, zullen gescreend worden.

Als er activiteiten tweemaal voorkomen, dan kijken we hoe we iedereen en alles in het programma opnemen en er een activiteit van maken. Het is de bedoeling dat er een feestweek wordt georganiseerd, die tegen 1 augustus zal beginnen en op 8 augustus eindigt. Al bekend is dat de organisatie een tweedaagse wandelmars organiseert. Het officiële feestprogramma in het kader van 145 Nieuw Nickerie, zal volgens Gobardhan tijdig worden bekendgemaakt…[+]