Minister Ramadhin belooft opleving Marwina Ziekenhuis

5-ramadhin

PARAMARIBO – Minister Amar Ramadhin heeft beloofd dat het Streekziekenhuis Marwina uiterlijk volgende week een algemeen directeur zal hebben. Hiermee wil hij voldoen aan een van de eisen, die het personeel vorige maand in een petitie aan vicepresident Ronny Brunswijk heeft gesteld. Wie de directeur wordt, is echter nog niet bepaald.

Vandaag wordt de definitieve beslissing genomen over wie die positie zal invullen. Ramadhin verzekert dat de nieuwe directeur iemand zal zijn die het district Marowijne goed kent. Naar verluidt hebben verschillende personen gesolliciteerd naar de functie, maar volgens de minister komen alleen mensen in aanmerking die bekend zijn met het gebied en de situatie in het ziekenhuis.

De nieuwe directeur krijgt meteen te maken met een reeks problemen. Het personeel is ontevreden vanwege het niet betalen van de overbruggingstoelage en achterstallige betalingen. Daarnaast zijn de secundaire arbeidsvoorzieningen nog niet geconsolideerd en kampt het ziekenhuis met een tekort aan artsen, vooral specialisten. Een ziekenhuis zou alle specialismen in huis moeten hebben om zich een ziekenhuis te mogen noemen, maar het lijkt erop dat dit tekort niet op korte termijn zal worden opgelost…[+]