Maandelijks zestienduizend nieuwe monikarta’s

8-moni-karta

PARAMARIBO – Minister Raghoebarsing van Financiën en Planning verzekert dat de Koopkrachtversterking (KKV) voor AOV-ontvangers en huishoudens tijdig zal worden uitbetaald. Dit geldt ook voor ambtenaren die in aanmerking komen voor deze steun, en reeds hun salaris plus vakantiegeld hebben ontvangen. President Chandrikapersad Santokhi bevestigde vrijdag dat iedereen die aan de voorwaarden voldoet, in aanmerking komt voor sociale uitkeringen.

Begin 2024 werd besloten dat AOV-ontvangers automatisch KKV ontvangen, op voorwaarde dat zij geregistreerd zijn als “Zwakke Huishoudens” en aan de criteria voldoen. Nieuwe aanvragers ondervinden echter vertraging vanwege administratieve problemen bij het Ministerie van Sociale Zaken en Volkshuisvesting.

Ondertussen is voor deze groep een betalingsregeling getroffen met de banken, en zullen er maandelijks zestienduizend nieuwe monikarta’s worden aangemaakt en verstrekt. President Santokhi roept zijn ministers op om de problemen met spoed op te lossen, zodat de benodigde sociale bijstand snel beschikbaar kan worden gesteld aan de doelgroep…[+]