Medische specialisten vragen SZF weer zich te houden aan afspraak

9-sz2f

PARAMARIBO – Indien de medische specialisten uiterlijk woensdag hun honoraria over juni niet hebben ontvangen van het Staatsziekenfonds (SZF), zullen ze ingaande donderdag alleen spoedgevallen (cito-patiënten) behandelen, totdat aan de betaling is voldaan. Dit hebben zij in een brief aan SZF-directeur, Jane Harkisoen,  kenbaar gemaakt.

Er bestaat een overeenkomst met het SZF, waarin is vastgelegd dat de specialisten uiterlijk op de laatste dag van elke maand door het fonds moeten worden betaald. “Helaas moeten wij constateren dat deze bepaling al geruime tijd niet meer wordt nageleefd. De medische specialisten hebben al maandenlang rekening gehouden met de te late betalingen, vanwege de economische situatie. De betalingen lopen inmiddels structureel bijna een maand achter, ondanks herhaalde gesprekken met zowel het Ministerie van Volksgezondheid als met het SZF”, aldus de specialisten.

De specialisten zijn over juni 2024 nog niet betaald. Het SZF is dus een maand achter met het nakomen van de overeenkomst. Daarnaast blijkt dat het fonds de uitbetalingen niet in één keer doet, maar op verschillende data de specialisten betaalt. Een bron bij het SZF vertelt dat het probleem bij de overheid ligt. De overheid zou mondjesmaat geld overmaken naar het SZF, steeds weer na lang aandringen van de directie.

De specialisten hopen dat het niet zover hoeft te komen dat zij de dienstverlening moeten stopzetten…[+]