Twee kinderen gedood en negen gewond bij mesaanval door zeventienjarige

7 (00.00 uur) Twee kinderen gedood en negen gewond bij mesaanval door 17-jarige

SOUTHPORT – Twee kinderen zijn overleden bij een steekincident in het Engelse Southport, in een kinderclub genaamd Hope of Hart. Ook zijn negen kinderen gewond geraakt. Een zeventienjarige verdachte met een mes is opgepakt, meldt de Britse politie. Van de negen gewonde kinderen verkeren er zes in kritieke toestand. Twee volwassenen raakten tevens zwaargewond, toen ze de kinderen probeerden te beschermen tegen de aanvaller.

De verdachte is meegenomen naar een politiebureau. De politie geeft aan dat het gevaar is geweken. Over het motief van de dader is nog niets bekend, maar de politie gaat niet uit van een “terreur-gerelateerde aanval”. “We hebben geen andere verdachten in beeld”, klinkt het. “We dringen er bij mensen op aan om niet te speculeren zolang het onderzoek loopt.”

De plaatselijke krant Liverpool Echo berichtte eerder dat de hulpdiensten massaal aanwezig waren in Hart Street. Daar was op dat moment ook een Taylor Swift-dans- en yogaworkshop voor kinderen bezig bij kinderclub Hope of Hart. Vermoedelijk waren er ongeveer 25 kinderen aanwezig bij de workshop. Een omwonende vertelde de krant dat in plaatselijke WhatsApp-groepen oproepen rondgingen om ramen en deuren op slot te doen. “We zijn allemaal doodsbang, in paniek en ziek van bezorgdheid.”

Ooggetuigen verklaarden dat zij een man met een zwarte capuchon uit een taxi zagen stappen vlak voor de aanval. Volgens Colin Parry, de eigenaar van een onderneming nabij de plek van de steekpartij, werden “meerdere jonge meisjes neergestoken”. De man beschrijft dat hij “schreeuwende” moeders in de omgeving zag rondlopen. “Het leek wel een scène uit een horrorfilm”, zegt hij tegen Britse media.

De Britse premier Keir Starmer spreekt over verschrikkelijk en zeer schokkend nieuws uit het Noord-Engelse Southport. Op X zegt hij dat zijn gedachten uitgaan naar alle getroffenen. Hij bedankt politie en hulpdiensten voor hun snelle reactie. Verder meldt hij dat hij op de hoogte wordt gehouden van de ontwikkelingen. (De Telegraaf)…[+]