Loopbrug backtrack officieel geopend

Loopbrug

NICKERIE – De loopbrug bij de backtrack op het Corantijnstrand is gisteren officieel in gebruik genomen door districtscommissaris (dc) Senrita Gobardhan. Dit is een mijlpaal voor de boothouders, want sinds de backtrack bestaat, was er geen loopbrug. Passagiers moesten door water en modder waden om aan boord te gaan of aan land te komen. Sommigen moesten zelfs op de schouders van de sjouwers zitten om droog aan wal te komen. Dat zal nu anders zijn, want zij kunnen via de loopbrug aan boord gaan. De boothouders hebben geschiedenis geschreven door op eigen initiatief de loopbrug af te bouwen, waarvan de bouw tijdens de vorige regering was begonnen. Alle boothouders hebben geld ingezameld om de loopbrug te bouwen. De dc complimenteerde de boothouders met hun initiatief en verleende toestemming toen daarom werd gevraagd.
De backtrack valt onder een gedoogbeleid waarvoor toestemming is verleend door beide landen. Opvallend is dat de boothouders de locatie goed onderhouden. Boothouder Dewinanan Baidjoe, die de grondlegger is van de backtrack, heeft kennis overgedragen. Hij streeft naar een ordelijk verloop bij de backtrack. Hij bedankte alle boothouders voor hun bijdrage aan de bouw van de loopbrug en vroeg de dc om een grasveld in de omgeving zodat jongeren kunnen sporten. De dc meldde dat het plan voor een loopbrug al lang op tafel lag en gaf aan dat er gewapende machten aanwezig zijn bij de backtrack. Mensen die het land binnenkomen worden geregistreerd, zodat de overheid weet wie het land betreedt. Ze prees de netheid van de omgeving en bedankte de boothouders voor hun voorbeeldige rol.
Volgens de dc is de loopbrug een van de mooiste die men kan hebben en ze is trots op de boothouders vanwege hun eigen initiatief. Dit is een prestatie van formaat. Er werd nadruk gelegd op veiligheid: niemand mag zonder zwemvest in een boot zitten. Veiligheidsregels dienen strikt te worden nageleefd. Om alles in goede banen te leiden zijn zowel politieagenten als militairen aanwezig. De dc knipte samen met de grondlegger van de backtrack, Baidjoe, het lint door en verklaarde de loopbrug officieel geopend…[+]