Vicepresidentskandidaat Trump: “Vertrek Biden onverwachte klap”

6 Vicepresidentskandidaat van Trump

WASHINGTON – De vicepresidentskandidaat van Donald Trump heeft achter gesloten deuren toegegeven dat het een tegenvaller is dat Kamala Harris plots naar voren wordt geschoven als presidentskandidaat. JD Vance noemde het volgens The Washington Post “een beetje een politieke sucker punch”, een onverwachte klap, dat president Joe Biden zich terugtrok als kandidaat.

Republikein Vance deed de uitspraak afgelopen weekend tegen geldschieters. “Het slechte nieuws is dat Kamala Harris niet dezelfde bagage met zich meedraagt als Biden”, erkende de running mate van Trump. “Kamala is een stuk jonger en worstelt overduidelijk niet met dezelfde problemen als Joe Biden.”

De vicepresidentskandidaat maakte ook duidelijk wat de nieuwe strategie is. Hij zei dat veel mensen nog niet erg bekend zijn met de 59-jarige vicepresident Harris. Dat biedt de Trump-campagne de “unieke mogelijkheid” om het beeld te vormen dat kiezers van haar hebben. Vance zei dat zal worden gewezen op standpunten die de Democrate in het verleden heeft ingenomen.

De Trump-campagne heeft eerder publiekelijk aangegeven dat het weinig uitmaakt of Harris of Biden in november op het stembiljet staat. De 81-jarige president hield lang vol dat hij nog een tweede ambtstermijn wilde, maar bedacht zich eerder deze maand. Hij stond onder grote druk om zich terug te trekken als presidentskandidaat na een uiterst moeizaam verlopen debat met Trump (78). (De Telegraaf)…[+]