‘Slapende’ bewaker bij tempel overvallen

Vrouw in woning overvallen

PARAMARIBO – Een bewaker, die op een bank bij een tempel aan de Koningstraat lag, is gisterochtend overvallen. Volgens hem lag hij met gesloten ogen op de bank toen drie mannen hem beroofden van een mobiele telefoon en een tas inhoudende een paspoort, een identiteits- en SZF-kaart.

Het slachtoffer hield de wacht bij de tempel. Hij lag op de bank met zijn ogen gesloten, toen de rovers op hem afkwamen en zijn mond dichtdrukten met een zwarte doek. Hem werd opgedragen zijn mond dicht te houden. Het slachtoffer werd daarbij geslagen. Een van de criminelen was gewapend met een pijpentang en bracht de bewaker slagen in het gezicht toe. De twee andere criminelen brachten de man vuistslagen toe.

De bewaker begon te gillen “Kirpalani, Kirpalani”. De criminelen zagen toen hun kans en maakten de telefoon en de tas van de man buit, waarna zij de plaats verlieten. De bewaker liep verwondingen aan zijn hoofd en bovenlip op. De politie verwees hem voor medische behandeling.

Een beveiliger van de handelszaak Kirpalani verklaarde bij de politie dat hij bezig was met zijn bewakingswerk toen hij hoorde dat iemand “Kirpalani, Kirpalani” riep. Hij nam een kijkje en zag op dat moment enkele gemaskerde mannen. De beveiliger pakte zijn dienstwapen en loste drie schoten in de richting van de rovers. De criminelen schoten terug, waarna de beveiliger plat op de grond lag. Zij renden vervolgens in de richting van het Molenpad. De politie is bezig met onderzoek in deze zaak. WJ…[+]