Ouders bivakkeren voor St. Bernardusschool om kind in te schrijven

7 Ouders bivakkeren voor St. Bernardusschool

PARAMARIBO – De inschrijvingen voor Leerjaar 1 (kleuter A) zijn gisteren begonnen op de St. Bernardusschool te Bernharddorp in het district Para. Ouders verzamelden zich dinsdagmiddag voor de school in de hoop een plek voor hun kinderen te bemachtigen. Het schoolhoofd meldt dat slechts 32 nummers zijn verstrekt aan de meer dan 70 ouders die zich hadden verzameld.

Sinds haar aantreden als schoolhoofd in 2017 heeft zij herhaaldelijk bij het Ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur aangedrongen op een structurele oplossing voor het tekort aan plekken. Tot nu toe is er echter geen oplossing gevonden. De overige ouders zijn geregistreerd en hun gegevens zijn naar het ministerie gestuurd.

Het schoolhoofd vertelt dat ouders sinds dinsdagmiddag half 4 voor de school bivakkeren om een plaats te kunnen bemachtigen voor hun kinderen. Ze vraagt zich af waarom er niet meer scholen worden gebouwd om dit probleem op te lossen. “Het gaat om een kinderrijke omgeving en ik kan niet alle kinderen inschrijven omdat ik slechts plek heb voor 30 leerlingen”,  zegt ze. Elk jaar rond deze periode wordt de situatie hectisch door het grote aantal kinderen in de omgeving dat door hun ouders op de St. Bernardusschool  wil worden ingeschreven. Het schoolhoofd betreurt het dat sommige kinderen geen toegang tot onderwijs zullen krijgen omdat hun ouders geen geld hebben om ze naar scholen in Onverwacht of Lelydorp te sturen.

Ouders zoals Haidy Jubithana, die sinds dinsdagmiddag 6 uur voor de school stonden, zijn teleurgesteld omdat ze geen plek konden vinden voor hun kinderen. “Ik ben al zo vroeg gekomen omdat ik hoorde dat er veel ouders waren, maar helaas kon ik geen plek vinden voor mijn dochter”,  zegt ze. Jubithana vraagt zich af hoe ze verder moet, gezien er slechts één basisschool in de omgeving is…[+]