Havo-4 studenten maken opnieuw natuurkunde-examen

9 Vijenveertig Havo 4 studenten

PARAMARIBO – Vijfenveertig studenten van Havo-4 hebben op 22 juli hun natuurkunde-examen opnieuw afgelegd. Minister Henry Ori van het Ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur bevestigde dit voor de Raad van Ministers. De uitslagen van het herexamen zullen volgens de minister binnenkort bekend worden.

Het examen verliep volgens de minister goed. Eerder had een docent tijdens de inzage van de examens de studenten de gelegenheid gegeven om antwoorden te herzien en bij te schrijven.  Aan een andere groep leerlingen werd het correctiemodel gegeven om fouten te corrigeren en antwoorden aan te passen. Deze groep studenten moest het examen daarom opnieuw afleggen.

Minister Ori heeft aangekondigd dat de natuurkunde-leerkracht zijn functie zal verliezen. “Hoewel je respect moet hebben voor juridische procedures en de persoon zich mag verweren, kan ik iemand die zo’n normvervaging vertoont niet in ons onderwijssysteem houden.  Velen proberen mij te overtuigen dat ik mild moet zijn. Het is vervelend voor de persoon en voor het onderwijs, maar we moeten streng zijn voor de normen,” aldus Ori. Hij benadrukt dat de situatie onacceptabel is en dat, ondanks de schaarste aan natuurkunde onderwijzers, dergelijke tekortkomingen niet getolereerd kunnen worden. Het is vervelend voor de persoon in kwestie en het onderwijssysteem, maar ik moet op andere belangen letten en wat mij betreft is die leerkracht echt over de schreef gegaan”, aldus minister Ori…[+]