Amerikaanse vrouw geketend aan boom gevonden in India

2 (12.00 uur) Amerikaanse vrouw geketend aan boom gevonden in India

Goa – Een Indiase herder is gestuit op een schreeuwende vijftigjarige Amerikaanse vrouw, die hij vastgeketend aan een boom aantrof. Lalita Kayi Kumar zei dat ze was achtergelaten door haar ex en dat ze daar al 40 dagen zat. De Indiase politie is inmiddels een klopjacht begonnen op haar ex-man.

Een nietsvermoedende herder ontdekte de uitgemergelde en uitgedroogde Kumar, in een woud nabij de stad Goa. De politie liet weten: “Toen we haar aantroffen, had ze ernstige uitdrogingsverschijnselen. Het lijkt erop dat ze daar minstens 48 uur vastzat. Het slot van de ketting moest worden opengebroken om de vrouw te bevrijden. Haar rechterbeen was gezwollen door de ketting.” Na haar bevrijding werd ze meegenomen naar een lokaal ziekenhuis voor onderzoek. Daar schreef ze een verklaring, want ze was te zwak om te spreken. Daarin verklaarde Kumar dat ze was vastgeketend aan een boom en vervolgens achtergelaten door haar ex. Ook stelde ze dat ze er al veertig dagen zou zitten.

Tevens werd duidelijk dat Kumar lijdt aan extreme psychoses, waarvoor ze medicatie bij zich had. Mede vanwege haar mentale problemen krijgt ze nu een gespecialiseerde behandeling. Ook wil de politie elke bewering en elke informatie in het briefje dat ze in het ziekenhuis schreef gaan toetsen. Kumar woont al enkele jaren in India, al was haar visum inmiddels verlopen. Haar ex-man komt uit de Zuid-Indiase staat Tamil Nadu, zo schrijven Indiase media. (De Telegraaf) …[+]