Tesla in VS aangeklaagd wegens fataal Autopilot-ongeval met motorrijder

4 tesla

UTAH – De ouders van een Amerikaanse motorrijder die bij een crash met een Tesla Model 3 is omgekomen, hebben de autofabrikant aangeklaagd. Autopilot, de software van de deels zelfrijdende auto’s van Tesla, is volgens de nabestaanden “gebrekkig en ontoereikend”, meldt persbureau Reuters.

De 34-jarige motorrijder kwam bij de crash in 2022 in de Amerikaanse staat Utah om het leven, nadat de auto naar Autopilot was overgeschakeld. Het voertuig reed met een snelheid van 120 tot 130 kilometer per uur tegen de achterkant van zijn Harley Davidson.

De familieleden van het slachtoffer stellen dat de Tesla-bestuurder te moe was om veilig te kunnen rijden. Maar de sensoren en camera’s van de auto hadden de motorrijder volgens hen moeten zien: “Een voorzichtige bestuurder of een goed werkend automatisch remsysteem had kunnen en moeten afremmen of stoppen zonder de motor te raken.”

Het is niet de eerste keer dat Tesla in opspraak komt door Autopilot en zijn zelfrijdende auto’s. In april dit jaar kwam een andere motorrijder in de buurt van Seattle om het leven bij een aanrijding met een Tesla Model S, meldt Reuters. (NU.nl)…[+]