PAHO/WHO-vertegenwoordiger Suriname bezoekt minister

7 PAHOWHO-vertegenwoordiger Suriname bezoekt minister

PARAMARIBO – Yafflo Ouattara, de PAHO/WHO vertegenwoordiger in Suriname is op 1 augustus door minister Steven Mac Andrew ontvangen voor een beleefdheidsbezoek. Beide functionarissen informeerden elkaar over hun beleidsgebieden, waarbij de focus werd gelegd op beleid gericht op de gezondheid, veiligheid en het welzijn van werknemers op de werkplek, alsook het aanpakken van de mentale en fysieke gezondheid van jongeren. 

Ten aanzien van gezondheid, veiligheid en welzijn hebben beide functionarissen het belang onderschreven van een veilige en gezonde werkomgeving, waardoor de algehele gezondheid, productiviteit en tevredenheid van werknemers wordt verbeterd. De bewindsman informeerde de PAHO/WHO-vertegenwoordiger dat het ministerie samen met de sociale partners constant werkt aan het bevorderen van een cultuur van veiligheid en gezondheid op het werk. Afgezien van het feit dat de Arbeidsinspectie toeziet op de naleving van de Veiligheidswet en veiligheidsvoorschriften, is het ministerie ook gefocust op de ontwikkeling van wetgeving volgens internationale normen en richtlijnen van de Internationale Arbeidsorganisatie. In dit verband noemde de minister de Arbeidsomstandighedenwet 2019 (Arbowet) die bij De Nationale Assemblee ligt voor behandeling.

Met betrekking tot het aanpakken van mentale gezondheid van jongeren verwees de bewindsman naar de zorgwekkende bevindingen van een eerder gedaan onderzoek door het ministerie in samenwerking met Unicef. De minister heeft in dit kader de noodzaak van een geïntegreerd jeugdbeleid benadrukt. Hij gaf aan dat hierbij een all hands on deck benadering vereist is.

De PAHO/WHO-vertegenwoordiger heeft technische ondersteuning toegezegd, zowel op het vlak van veiligheid, gezondheid en welzijn als op het vlak van mentale en fysieke gezondheid onder jongeren.  Partijen beseffen dat preventie noodzakelijk is en zullen met elkaar in contact blijven om mogelijke samenwerkingsverbanden te bespreken en uit te werken. …[+]