Vingegaard krijgt bij Visma versterking van voormalig Vuelta-winnaar Simon Yates

Vingegaard krijgt bij Visma versterking van voormalig Vuelta

WIELRENNEN – Simon Yates rijdt vanaf 2025 in het tricot van Visma-Lease a Bike. De voormalig Vuelta-winnaar heeft bij de Nederlandse ploeg een tweejarig contract getekend. Yates zal de klassementsploeg in de grote rondes gaan versterken.

Yates komt over van Jayco AlUla, waar hij teamgenoot was van Dylan Groenewegen. Visma haalt met de 31-jarige Brit een ervaren klimmer in huis, die een belangrijke rol moet gaan vervullen in de grote rondes en rittenkoersen van een week. Daarmee krijgt Jonas Vingegaard er een luxeknecht bij.

Op het palmares van Yates prijkt onder andere de Vuelta a España-eindzege in 2018. Een jaar later won hij twee etappes in de Tour de France en ook in de Giro d’Italia boekte Yates meermaals dagsucces. Vorige maand eindigde de Brit als twaalfde in het eindklassement van de Tour.

“We zijn heel tevreden dat we iemand met zo’n staat van dienst hebben kunnen overtuigen om voor ons te kiezen”, zegt ploegleider Grischa Niermann via de ploegwebsite. Niermann maakt vanaf volgend seizoen deel uit van het sportief management van Team Visma-Lease a Bike.

“Hij is een heel goede klimmer en een absolute versterking voor onze klassementsploeg. Simon zal bij ons de kans krijgen om zelf voor een resultaat te gaan, maar evengoed een waardevolle kracht voor het team zijn in de bergen. We geloven erin dat hij dankzij onze manier van werken een nog hoger niveau kan halen”, zegt Niermann.

In de Tour de France zou Yates volgend jaar in een klassementsstrijd met zijn tweelingbroer kunnen belanden. Adam Yates rijdt voor Team UAE Emirates, de ploeg van Tadej Pogacar. Vorig jaar kleurden de broertjes Yates de openingsetappe van de Tour de France door te strijden om de ritzege en de eerste gele trui. Adam troefde zijn tweelingbroer destijds af. (Nusport) …[+]