Ruziënde Nederlander op Ibiza gewond bij dollemansrit, auto over de kop

3 (09.00 uur) Ruziënde Nederlander

IBIZA – Een Nederlandse automobilist zal zich zijn verblijf op Ibiza nog lang heugen. Hij kreeg op het Spaanse eiland ruzie met een andere bestuurder, raakte betrokken bij een achtervolging en sloeg uiteindelijk – ogenschijnlijk nadat hij zijn ‘tegenstander’ wilde afsnijden – met zijn auto over de kop.
Dat meldt het Spaanse medium La Sexta. Na een blaastest bleek hij met alcohol achter het stuur te hebben gezeten. Hij raakte gewond na zijn doldrieste actie. Op beelden van een dashcam van een andere weggebruiker, die niets met het incident te maken had, is te zien dat er een ruzie gaande is.
De Nederlander krijgt het aan de stok op de snelweg, en er volgt een scheldpartij als beide voertuigen even moeten stilstaan. De twee bestuurders blijven elkaar irriteren en achtervolgen, tot het moment dat het misgaat.
De Nederlander wil inhalen op een punt waar dat niet is toegestaan, raakt de andere auto en slaat vervolgens nabij een rotonde zelf over de kop. Het voertuig – met Spaans kenteken, dus mogelijk een huurauto – heeft grote schade. (De Telegraaf)…[+]