Franse polsstokspringer loopt medaille mis

(13.00 uur) Franse polsstokspringer loopt op

ATLETIEK – Een flink baalmoment voor polsstokhoogspringer Anthony Ammirati. De 21-jarige Fransman liep een medaille in Parijs mis omdat zijn geslachtsdeel de stok raakte.

Met de stok op een hoogte van 5,7 meter was het erop of eronder voor de jonge atleet. Eigenlijk had hij zijn sprong al af. Ware het niet dat zijn jongeheer ervoor zorgde dat de stok naar beneden denderde. Het zorgde ervoor dat Ammirati’s twee eerdere sprongen voor niets waren. Hij eindigde als twaalfde in groep A. Zijn Franse collega’s, Robin Emig en Thibault Collet, behaalden respectievelijk 5,6 en 5,75 meter. Ook voor Collet was het een zeer tegenvallende score. In juni was hij nog de derde Fransman die in het stokspringen de 5,95 meter klaarde.

“Het laat maar weer zien dat dat allemaal niks zegt”, zei Collet tegen journalisten. “Wanneer men beweert dat de Spelen anders zijn, dat is echt zo.” De finale vindt maandagavond plaats. Voor het eerst in twintig jaar zal Frankrijk daar niet vertegenwoordigd zijn. Favoriet is de Zweed Armand Duplantis, die ooit 6,24 meter sprong en daarmee wereldrecordhouder is. (Nusport)…[+]