’Most Wanted’-verdachte uit België toch opgepakt

’Most Wanted’-verdachte uit België toch opgepakt

BELGIE – Een van de meest gezochte criminelen van België is dan toch gearresteerd. Dat meldt de federale politie op haar website. De 25-jarige Brusselaar Mohamed-Amine Dardour stond sinds juni op de “Most Wanted”-lijst van de politie na een schietpartij in 2020 waarbij een 23-jarige jongeman om het leven kwam.

In de nacht van 4 op 5 juli 2020 vond een dodelijke schietpartij plaats in de Alfred Orbanstraat in Vorst dat het leven kostte aan de 23-jarige Soufiane Benali, bijgenaamd ’Nana’. Twee andere jongemannen, 17 en 19 jaar oud, raakten daarbij ernstig gewond. Enkele dagen na de feiten werden al twee verdachten, twee twintigers, opgepakt, maar één van hen werd snel vrijgelaten.

Ongeveer een week na de schietpartij boden Mohamed-Amine Dardour en medeverdachte Youssef Jeddi zich dan aan bij de politie en werden ze onder aanhoudingsbevel geplaatst. Zij zouden de dodelijke schoten hebben afgevuurd. De twee werden in 2022 voor de dodelijke schietpartij doorverwezen naar het hof van assisen, samen met derde verdachte Y. B.

Begin 2023 knipte Dardour, die onder elektronisch toezicht stond, zijn enkelband door en ging op de vlucht. In maart 2024 werd hij in Spanje opgepakt, in het gezelschap van Youssef Jeddi. Die laatste werd ondertussen overgeleverd aan België en zit in de gevangenis van Haren in voorlopige hechtenis, maar Dardour slaagde er op 17 juni in aan de Spaanse autoriteiten te ontsnappen…[+]